Wrapper issue on MacOSX / Mavericks

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Wrapper issue on MacOSX / Mavericks

Dannes Wessels-2
Hi,

For some time now I have some issues to get my application started via the service wrapper during boot time of MacOSX ; the first issues appeared when I upgraded to Mountain Lion, it is still there with Mavericks; Upgrading to a more recent version of the wrapper did not help; I have been ignoring the issue for quite some time now, I think it is time to get grip on the issue right now :-)

Some details
  • The wrapper has been installed with the 'wrapper.sh install' command
  • The application is started at system boot (the wrapper code writes to logfile, application writes logs too)
  • but after some time there is a SigKill(9), see log files, application dies

Some details worth to be mentioned:
  • with 'wrapper.sh start' the application is always started without problems
  • when started manually via launchctl the application always starts (so: the issue seems only to be present at startup time)
  • under linux no issues have been reported

My System:
  • MacOSX 10.9.4 (server)
  • Latest 64bit Java7
  • Java Service Wrapper Community Edition 64-bit 3.5.23

The .conf and .log files are attached; Please could you provide me some hints on what to change to get my application started again at every system reboot?

I suspect that the Launchd terminates the service-wrapper, but I am not sure how to diagnose.

Kind regards

Dannes


 


------------------------------------------------------------------------------
Open source business process management suite built on Java and Eclipse
Turn processes into business applications with Bonita BPM Community Edition
Quickly connect people, data, and systems into organized workflows
Winner of BOSSIE, CODIE, OW2 and Gartner awards
http://p.sf.net/sfu/Bonitasoft
_______________________________________________
Wrapper-user mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/wrapper-user

serverwrapperlogs.zip (41K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Wrapper issue on MacOSX / Mavericks

Alexandre Klein
Dannes,

Sorry for the delay.

It looks like there is a problem when the JVM is starting.
Can you add this property in wrapper.conf:
wrapper.startup.timeout=300

Does the start method in your main class (org.exist.wrapper.Main) is returning upon completion?

Best regards,
Alexandre Klein


Alexandre Klein
Tanuki Software, Ltd.
6-16-7-1001 Nishi-Kasai, Edogawa-ku
Tokyo 134-0088 Japan


On Sun, Jul 6, 2014 at 12:53 AM, Dannes Wessels <[hidden email]> wrote:
Hi,

For some time now I have some issues to get my application started via the service wrapper during boot time of MacOSX ; the first issues appeared when I upgraded to Mountain Lion, it is still there with Mavericks; Upgrading to a more recent version of the wrapper did not help; I have been ignoring the issue for quite some time now, I think it is time to get grip on the issue right now :-)

Some details
  • The wrapper has been installed with the 'wrapper.sh install' command
  • The application is started at system boot (the wrapper code writes to logfile, application writes logs too)
  • but after some time there is a SigKill(9), see log files, application dies

Some details worth to be mentioned:
  • with 'wrapper.sh start' the application is always started without problems
  • when started manually via launchctl the application always starts (so: the issue seems only to be present at startup time)
  • under linux no issues have been reported

My System:
  • MacOSX 10.9.4 (server)
  • Latest 64bit Java7
  • Java Service Wrapper Community Edition 64-bit 3.5.23

The .conf and .log files are attached; Please could you provide me some hints on what to change to get my application started again at every system reboot?

I suspect that the Launchd terminates the service-wrapper, but I am not sure how to diagnose.

Kind regards

Dannes


 


------------------------------------------------------------------------------
Open source business process management suite built on Java and Eclipse
Turn processes into business applications with Bonita BPM Community Edition
Quickly connect people, data, and systems into organized workflows
Winner of BOSSIE, CODIE, OW2 and Gartner awards
http://p.sf.net/sfu/Bonitasoft
_______________________________________________
Wrapper-user mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/wrapper-user



------------------------------------------------------------------------------
Open source business process management suite built on Java and Eclipse
Turn processes into business applications with Bonita BPM Community Edition
Quickly connect people, data, and systems into organized workflows
Winner of BOSSIE, CODIE, OW2 and Gartner awards
http://p.sf.net/sfu/Bonitasoft
_______________________________________________
Wrapper-user mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/wrapper-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Wrapper issue on MacOSX / Mavericks

Dannes Wessels-2
Hi Alexandre,

On 11 Jul 2014, at 5:46 , Alexandre Klein <[hidden email]> wrote:

Can you add this property in wrapper.conf:
wrapper.startup.timeout=300

that seem to do the trick; I guess the software takes a looooong time to start, making the Main return too late.

thnx for the hint!

regards

Dannes


------------------------------------------------------------------------------

_______________________________________________
Wrapper-user mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/wrapper-user